Studenten hebben het tegenwoordig maar zwaar. Een aantal jaar geleden kon je nog rustig studeren en hoefde je niet eens te werken, want de studiefinanciering betaalde genoeg. Maar nee, die tijden zijn voorbij. Nu moeten studenten hard werken voor hun geld, om niet te veel studieschuld op te bouwen. Zeker als je op kamers woont, is dit best een uitdaging. Gelukkig zijn er al genoeg studenten die het hebben gedaan en waarbij het is gelukt, nu jij nog! In dit artikel delen we een aantal handige tips om rond te komen als student.

Veel studenten gaan in het weekend naar hun ouderlijk huis, in ieder geval in het begin. Als je thuis bent, vraag dan aan je ouders of ze nét even iets meer willen koken. Dit is voor hen niet veel extra moeite, maar jij kunt er weer een paar dagen mee vooruit zonder boodschappen te hoeven doen en te hoeven koken.

Voor één persoon koken is vaak lastig in te schatten, geef toe, meestal maak je te veel. Het is natuurlijk zonde om dit weg te gooien! Dus doe het in een bakje in de koelkast en eet de restjes de volgende dag als ontbijt of lunch.

Misschien heb je wel een Albert Heijn om de hoek en ga je daar graag even snel heen. Toch kan het ook lonen om net even iets verder te fietsen en je boodschappen bij de Lidl of de Aldi te doen. Hier zijn de prijzen een stuk lager.

Studenten drinken vaak koffie, om de dag een beetje goed door te komen. Universiteiten weten dat, en maken vaak een gezellig koffie barretje in het gebouw. Dat is heel leuk natuurlijk, maar de prijs tikt wel aan! Het is veel goedkoper om thuis koffie te zetten en dat mee te nemen in een thermoskan. Zoek je nog een lekker koffiemerk, dan kunnen we nespresso en lavazza erg aanraden.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.