Relatiegeschenken worden in steeds meer webwinkels aangeboden. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om een geschikt relatiegeschenk voor vaste zakenpartners of medewerkers te vinden. Hoe zorgt u ervoor dat u deze mensen ieder jaar op een originele wijze bedankt voor de bewezen diensten of fijne samenwerking? Het is aan te raden om te kiezen voor een relatiegeschenk die aansluit bij uw branche. Bent u bijvoorbeeld actief in de verkoop of reparaties van gitaren? Wellicht is een muziekboek of een cd met gitaarmuziek dan het ideale relatiegeschenk voor de partners van uw organisatie!

 

Geef muzieklessen cadeau aan medewerkers

Naast de mogelijkheid om fysieke relatiegeschenken aan medewerkers en zakenpartners te geven, kunt u ook denken aan een soort tegoedbon. Er bestaan verschillende websites waarop u muzieklessen of complete gitaarcursussen cadeau kunt geven aan anderen. Op deze manier heeft u een zeer origineel en praktisch relatiegeschenk. Wie vindt het immers niet leuk om een muziekcursus te volgen? Zakenpartners of medewerkers kunnen de cursussen vanzelfsprekend ook aan hun kinderen, vrouw of man geven als zij zelf geen affiniteit met muziek hebben.

 

Laat relatiegeschenken bedrukken

Een relatiegeschenk is niet alleen een manier om uw zakenpartners en medewerkers te bedanken voor de bewezen dienst. Wist u al dat een relatiegeschenk u ook kan helpen bij het uitbreiden van uw naamsbekendheid? Laat bijvoorbeeld een logo of de naam van uw organisatie op de relatiegeschenken drukken, zodat anderen direct zien dat het relatiegeschenk bij uw organisatie vandaan komt. Er zijn verschillende webwinkels die de mogelijkheid bieden om relatiegeschenken te laten bedrukken. Zo hoeft u niet langer naar een drukker om de relatiegeschenken te bedrukken!

 

Tip: maak een combinatie van muzikale relatiegeschenken! Combineer bijvoorbeeld een muziekboek of een cd met een goede fles wijn. Zo heeft de ontvanger alles om zich in zijn of haar vakantie te kunnen ontspannen.