Piano leren spelen is nog niet zo eenvoudig. Je zult er -normaliter- aan moeten geloven en toonladders en noten moeten leren oefenen voordat je aan de slag kunt gaan.

Maar nee, het kan dus echt anders; op de site Pianoles Online hebben wij ontdekt dat je ook zonder enige kennis van toetsen piano liedjes kunt leren spelen. Uiteraard gaat het niet om klassieke werken (want dat vergt immers maanden van oefening) nee, je leert hier hoe je populaire pop-liedjes eenvoudigweg zonder een hoop poeha kunt leren spelen … en dát is lekker doorpakken. Ongetwijfeld zul je hier de nodige indruk mee maken.

Aan de slag

Hoe werkt het nu precies? Je maakt een account aan op de website; alleen op deze wijze krijg je toegang tot (in de meeste gevallen) gratis pianoliedjes. Nu bezoek je het muziekstuk van jouw keuze (zoals bijvoorbeeld te zien is de populaire song van Justin Bieber : “Sorry”) Je maakt een keuze uit een van de vele songs, hiervan ontvang je een PDF met daarin de letters van de noten (i.p.v. daadwerkelijke muzieknoten) – zo leer je op eenvoudige wijze jouw favoriete muziekstuk te spelen.

Via deze methode is praktisch iedereen instaat om een muziekstuk te spelen. Vind je het alsnog lastig, dan kun je ervoor kiezen een online pianocursus te volgen voor beginners!