Het is altijd mijn droom geweest om Piano te spelen. Maar aangezien wij thuis niet genoeg geld hadden was het voor mij nooit mogelijk om het te leren. Toen ik genoeg geld had verdiend met mijn krantenwijk kon ik eindelijk pianoles gaan volgen. Voor €100 had ik een leuke keyboard van de Rommelmarkt bij ons in het dorp en kon ik eindelijk aan de slag. Op het internet waren toen nog geen goede piano cursussen dus koos ik ervoor om piano te leren spelen via een pianoleraar. Zo’n €40,- per les was ik kwijt om pianoles te volgen bij de pianoleraar. Voor ik het wist was ik al mijn gespaarde geld kwijt en kon ik slechts de basis van wat ik allemaal wilde leren.

De tijden zijn gelukkig veranderd, tegenwoordig is het mogelijk om voor een laag bedrag online piano te leren spelen. Voor zo’n €15,95 per maand is het mogelijk om een goede online piano cursus te volgend waar bekenden mensen als 538 DJ Robin Lafeber en Sonja Bakker laaiend enthousiast over zijn.

Wat leer je in de online piano cursus?

–          De basisvaardigheden die belangrijk zijn om piano te leren spelen

–          De houding voor piano spelen

–          Stappenplan zodat jij met twee handen kan spelen

–          Gebruik van het voetpedaal leren

–          De akkoorden die het meest voorkomen

–          Bladmuziek leren lezen

–          De meest gevraagde piano liedjes leer je spelen

De online cursus word enorm simpel uitgelegd en het kan je zo 1000-2000 euro per jaar schelen. Het fijne is dat je de cursus kan volgen waar en wanneer jij wilt en de instructiefilmpjes zo vaak als jij wilt terug kan zien. Iedereen kan op zijn eigen tempo piano leren spelen en dat voor een mooie prijs.