Nog niet veel mensen zullen eraan gedacht hebben, want je wilt vaak toch een gitaar eerst even in handen hebben voordat je hem koopt. Nu zijn er al steeds meer klanten, net als met het aanschaffen van andere producten, die eerst in de winkel gaan uitproberen en vervolgens online kopen in verband met de veel lagere prijzen. onlinebestellen-achterafbetalen.nl kan je helpen met het vinden van sites die betrouwbaar zijn.

 

Is het betalen online wel veilig?

Eén ding wat je zou kunnen weerhouden om het op deze manier aan te pakken, is de veiligheid van online winkelen. Is de site wel betrouwbaar waar je een bestelling plaatst? Nemen ze me niet mijn geld af en krijg ik mijn bestelling nooit? Of misschien krijg ik de bestelling wel, maar is het een goedkope chinese namaak!

Dit zijn reeële zaken waarmee je zou kunnen zitten natuurlijk. Helemaal niet vreemd om hier over na te denken. Je hoort het namelijk steeds vaker terugkomen dat er toch fraude wordt gepleegd, of gewoon iets anders misgaat met je bestelling en je naar je geld kunt fluiten. Let hierom altijd goed op of de site er wel betrouwbaar uitziet. Hebben ze mooie plaatjes of ziet het er een beetje bijelkaar geraapt uit? Hebben ze een goede contact pagina en wat staat er over levertijden en garantie? En niet onbelangrijk, hebben ze ook algemene voorwaarden op de site staan? Een malifide bedrijf zou wellicht niet de moeite nemen om deze op te stellen, maar een echt bedrijf zou deze moeten hebben.

Als je goed je onderzoek doet en niet voor de eerste de beste deal valt die te goed lijkt (en is) om waar te zijn, dan kom je al een heel eind.

Achteraf betalen via internet

Daarnaast hebben veel sites natuurlijk nog de mogelijkheid om ook te betalen met een vorm van achteraf betalen. Dit helpt al voor een groot deel om de angst voor online aankopen weg te nemen omdat je pas hoeft te betalen nádat je de spullen al in huis hebt gehad. Je kunt dan eerst checken óf je het wel krijgt en of het er allemaal netjes en origineel uitziet. Daarna kun je gemakkelijk na 14 dagen afrekenen zoals de voorwaarden zeggen en kun je lekker gaan jammen tot je erbij neervalt :)

Een goede dienst om te gebruiken is die van Afterpay waar je ook nog eens een goede nazorg krijgt zodat je je daar ook geen zorgen meer over hoeft te maken. Andere diensten zijn er ook, hoewel ik eerst zou adviseren om met Afterpay te beginnen aangezien deze wat gemakkelijker werkt dan de andere mogelijkheden. Zodra je dan wat meer bekend bent met het concept kun je ook eens duiken in de mogelijkheden bij Klarna en bij Billink, en zelfs Buckaroo biedt ook mogelijkheden aan voor je om te betalen na ontvangst.

Dus voortaan is het misschien toch wel kijken, kijken niet kopen wanneer je weer eens in de gitaarwinkel staat. Ik weet het, het is moeilijk om niet gelijk je volgende aanwinst mee naar huis te nemen als hij geweldig lekker speelt. Maar denk er nog even over na, slaap er nog een nachtje over. En vooral, kijk even rond op internet of je hem niet veilig en betrouwbaar, én vooral veel goedkoper online achteraf kunt betalen!