Onderdelen Akoestische Gitaar

akoestische-gitaar - onderdelen

akoestische-gitaar - onderdelen

Klankkast akoestische gitaar
Een akoestische gitaar is een gitaar die zo gemaakt is dat haar klankkast als resonator dient. De klankkast zorgt ervoor dat er een grotere hoeveelheid lucht in beweging komt, dan dat de snaren zelf kunnen creëren. Hierdoor krijg je een harder geluid uit je akoestische gitaar.

Een klankkast bestaat uit een holle ruimte, waarin een klankgat zit. Binnen de klankast treden geluidstrillingen op waardoor de geluids druk binnen de klankkast erg hoog wordt. Via de wand en de klankgat straalt het geluid naar buiten. De de vorm van de klankkast is erg belangrijk, want die beïnvloed de klank van het geluid sterk.

De trillingen van de snaren van je gitaar worden via een brug op de wand van de klankkast overgebracht. De trillende wand brengt de lucht binnen de klankkast in beweging. De eigenschappen van de wand beïnvloeden ook de klank van de gitaar zoals bijvoorbeeld: de lak op de klankkast is ook erg belangrijk voor de klank van de gitaar. Je ziet ook dat elke gitaar haar eigen sound heeft, dit komt mede hierdoor.


Bekijk de onderdelen van de elektrische gitaar of semi-akoestische gitaar


Gitaar.startcenter.nl Gitaar-kopen-Gelderland.startcenter.nl

Feedback Form