Gitaar Tips

Tip 1 Beheersing van vingers op de gitaar
Leer met alle vingers de gitaar te bespelen op de fret en leer te tokkelen met alle vingers. Dit zorgt voor een goede basis en daardoor creëer je een goede beheersing over het spelen van je gitaar.
Tip 10 muziektheorie
Leer veel over muziektheorie. Ik weet dat muziektheorie saai kan zijn, maar het is essentieel om een goede gitarist te worden.
Tip 2 gitaarstemmingen
Leer verschillende stemmingen van de gitaar kennen. Niet elk liedje is in de standaard stemming.
Tip 11 gitaaronderdelen
Leer de onderdelen van je gitaar kennen. Dit is altijd handig als je iets van je gitaar moet vervangen.
Tip 3 gitaar afmeting
Zorg ervoor dat je de juiste gitaar voor jou maat uit kiest. Je hebt verschillende maten gitaren. Kies een gitaar afmeting die bij jou comfortabel voelt en speelt. De juiste keuze van de gitaar afmeting creëert mede een betere houding bij het gitaar spelen.
Tip 12 gitaar oefenen
Leer hoe je moet oefenen. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar je wilt niet weten hoeveel gitaristen er zijn die verkeerd oefenen. Zorg ervoor dat je weet hoe je het meest uit je oefening haalt.
Tip 4 toonhoogte veranderen – Capo
Gebruik een Capo om de toonhoogte te veranderen. Een Capo is een klem dat je kan bevestigen op de hals van de gitaar, daardoor worden de snaren korter en veranderd de toonhoogte van de gitaar.
Tip 13 nagels
Houd je nagels van je vingers waarmee je de fretten bespeelt kort. Als je geen korte nagels hebt kan dit er voor zorgen dat je de snaren op de gitaar niet goed meer kunt indrukken. Het gitaar spelen wordt dan uiteindelijk nog moeilijker dan het al is. De nagels waarmee je de snaren aanslaat kun je lang laten groeien, dit bevorderd de klankkleur (plectrum).
Tip 5 onderhoud snaren
Maak de snaren schoon na het spelen. Viezigheid zorgt dat de klank van de snaren drastisch wordt verminderd.
Tip 14 gitaar spelen
Stop met gitaar spelen als je erg veel last krijgt van je vingers. Las dan een korte pauze in voordat je weer verder
gaat.
Tip 6 eelt op je vingers
Zorg dat je zo snel mogelijk eelt op je vingers krijgt. Bij het beginnen van gitaar spelen krijg je last van je vingertoppen, nadat je vaker oefent verdwijnt de pijn en je krijgt eelt op je vingers. Speel geen 2 uur achter elkaar, maar maak rondes van ongeveer 30 minuten.
Tip 15 gitaar techniek
Probeer steeds nieuwe gitaar technieken te leren. Als je steeds dezelfde gitaar techniek blijft spelen dan boek je geen vooruitgang. Dit klinkt erg logisch maar toch blijven sommige gitaristen daarop hangen.
Tip 7 gitaar stemmen
Zorg ervoor dat je gitaar goed gestemd is voordat je gaat oefenen. Dit kan je veel frustratie schelen! Je kunt een stem apparaat kopen of je stemt je gitaar online zie: gitaar stemmen online.
Tip 16 gitaar forum
Stel je vragen op een gitaar forum, daar kun je al jou vragen kwijt. Ervaren gitaristen kunnen je dan helpen en je kunt veel van ze leren.
Tip 8 gitaar leraar
Vind een goede gitaar leraar, een gitaar leraar zorgt ervoor dat je een goede basis krijgt en die geeft je complimenten als je vooruitgang boekt.
Tip 17 soorten gitaar muziek
Luister gevarieerd naar andere soorten gitaar muziek. je zult versteld staan hoeveel invloed dit heeft op het gitaar spelen.
Tip 9 gitaar snaren vervangen
Vervang op tijd je gitaarsnaren. De frequentie waarmee je de gitaarsnaren moet vervangen is afhankelijk van de kwaliteit van de snaren en hoe intensief de gitaar bespeeld wordt. Weet je niet hoe je gitaarsnaren kunt vervangen? laat je dan informeren door het internet of bekijk video’s op bijvoorbeeld Youtube.
Tip 18 vingeroefeningen
Doe vingeroefeningen om je handen warm te krijgen, dit is erg belangrijk. Vingeroefeningen zorgen ervoor dat je geen blessures krijgt en dat je sneller vooruitgang boekt. Zoek in Google naar “gitaar warming up” en bekijk verschillende oefeningen.


Muziekonderwijs.besteoverzicht.nl

Feedback Form