Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit voor een gitaarles. Het internet staat vol met lessen waarbij u in een online video wordt begeleid bij het spelen van het snaarinstrument. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe u het instrument moet bespelen. Op basis van de video kijken mensen of ze door gaan met spelen of het voor gezien houden.

 

De doelgroep voor online gitaarlessen bestaat naast jongeren ook uit ouderen. Steeds meer ouderen wagen zich aan een online gitaarles. De reden dat steeds meer ouderen een online gitaarles volgen komt omdat, deze generatie voorheen vaak geen geld of tijd had om een snaarinstrument te bespelen. Ook kunnen ouderen op deze manier thuis blijven en hoeven niet meer de deur uit. De lessen bieden een grote uitkomst. En er zitten vele voordelen aan een online gitaarles verbonden. Dat instructievideo’s handig zijn voor jong en oud blijkt maar weer.

 

Terug naar de basis. Een gitaar is een oud maar een geliefd snaarinstrument. In eerste instantie bestond een gitaar uit vier of vijf snaren. Tegenwoordig telt een gitaar maar liefst zes snaren. Alle snaren bevatten een eigen geluid.

 

Met een plectrum of met de vingers wordt een gitaar bespeeld. Een plectrum is een stuk plastic waarmee mensen de gitaarsnaren mee aanslaan. Bij het aanslaan van snaren ontstaan gitaarakkoorden. De gitaarakkoorden uiten zich in tonen. Gitaarakkoorden zijn er in overvloed. Er zijn ongeveer tussen de veertigduizend en vierhonderdvijftigduizend akkoorden. Met de basisakkoorden (A t/m G akkoord) kunnen ruimschoots nummers worden gemaakt.

 

Er bestaan heel veel soorten gitaren. Van akoestische gitaren tot elektrische gitaren. Een akoestische gitaar is vernoemd naar de akoestiek. Het snaarinstrument galmt doordat de snaren trillen en de lucht in de behuizing, ook wel klankkast genoemd, gaat voortbewegen. Hierdoor hoor je een toon, het geluid. Elektrische gitaren zijn in tegenstelling tot de akoestische gitaren vele malen dunner. Het geluid wordt niet vermeerd door de behuizing. Bij een elektrische gitaar is dus altijd een aparte versterker nodig.

 

Als u gitaar wilt leren spelen is een gitaarles zinvol. U kunt het op eigen initiatief organiseren. Maar dat is nog een hele opgave. Gitaarles helpt een handje of het nu online of offline is. Voordat u begint is het handig om noten te leren lezen. Als u de noten eenmaal onder de knie heeft gaat het spelen van een nummer vele male makkelijker.

 

artikel geschreven door: Ucare Outplacement