Uiteraard is het eerste dat je zoekt in een slotenmaker betrouwbaarheid. Maar hoe kun je zien of die man betrouwbaar is of alleen zich zo voordoet. Oplichters zitten er op de hele wereld, loeren op onschuldige slachtoffers. Slotenmakers hebben het onuitgesproken motto dat ze eerlijk zullen zijn in hun handelingen, maar laten we eerlijk zijn, sommige kunnen niet omgaan met betrouwbaarheid. Je kunt een paar stappen ondernemen om er voor te zorgen dat je zeker weet dat je met een betrouwbare slotenmaker van doen hebt om te voorkomen dat je opgescheept zit met een oneerlijk iemand die kopieen van je sleutels maakt en bij je inbreekt. 

 

Regel informatie van het Better Business Bureau. De BBB heeft een complete lijst met alle slotenmaker in jouw regio inclusief informatie over de geschiedenis en het aantal jaren dat een bedrijf al bezig is. Je kunt ook via de BBB te weten komen of een bedrijf met juridische klachten te maken heeft gehad in het verleden of heden en of deze klachten naar behoren zijn opgelost. Door het kijken naar deze informatie kun je te weten komen welke bedrijven negatieve feedback hebben gehad en welke bedrijven goed hebben gepresteerd met een clean track record. 

 

Trap niet in de online sites die je van alles beloven. Sommige mensen zijn makkelijk om te halen en uiteindelijk zitten die met een slotenmaker waar ze nog nooit mee hebben gesproken of nog nooit hebben ontmoet. Het is een feit dat oplichters overal op het internet zitten; hoewel dit misschien niet van toepassing is op alle slotenmakers online. Sommige van deze websites zien er professioneel uit maar onthoud, iedereen kan een website maken. Wat uitmaakt is of een slotenmaker een fysiek adres heeft, een echt telefoonnummer en een echt bedrijf. Het is beter om te kijken in de gouden gids dan op internet voor een overzicht van jouw stad. 

 

Vraag naar referenties en documentatie. Referenties betekend dat deze slotenmaker een vergunning heeft en lid is van een legitieme slotenmakersorganisatie zoals bij locksecure.nl (Locatie Utrecht). Aan de andere kant betekend het hebben van documentatie dat jouw slotenmaker en bewijs van goed gedrag heeft. Dit is belangrijk om te verifiëren of niet een crimineel is die zich voordoet als slotenmaker.  Dit alles is essentieel om te vragen voordat je een slotenmaker toelaat tot je huis en hij begint met reparaties.  

 

Zoek naar referentie van aanbevelingen van buren, vrienden of iemand anders uit de buurt. Je zult versteld staan hoeveel mensen al gebruik hebben gemaakt van de diensten van een Utrechtse slotenmaker zoals bij locksecure.nl/slotenmaker-utrecht. Een aanbevolen slotenmaker is een goed begin in de zoektocht naar een betrouwbaar bedrijf. Op dezelfde manier aarzelt een betrouwbare slotenmaker niet om je een lijst te geven met namen waarvoor hij in het verleden heeft gewerkt. Gebruik deze referentie als leidraad en bel inderdaad om te checken. Een blik op de vorig klanten van je slotenmaker geeft je goede informatie over zijn optreden. 

 

Vraag niet om een belachelijk lage prijs aan de slotenmaker. Sommige oplichters zullen dit accepteren omdat ze een grote doel in zicht hebben. Houdt er rekening mee dat diegenen die een lage prijs rekenen wellicht daar andere motieven mee hebben. Maar in plaats daarvan meer budget vrij voor een slotenmaker die kwaliteit levert en snel werk. Het gaat tenslotte om de veiligheid van je gezin. Maak niet de fout om te gaan voor de laagste kosten.